آموزشی مذهبی
یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, :: 7:25 ::  نويسنده : حمید امامی راد

 

تاثیر دعا در درمان بیماری

آیت الله جوادی آملی
حتما می دانید که ادعیه و دستورات معنوی زیادی برای درمان بیماریها داده اشده است. وقتی بیماریها به دو قسم بیماریهای جسمی و بیماریهای روحی تقسیم می شود قطعا در مرحله اول این ادعیه های معنوی بیماریهای روحی را مداوا می کند.

اما ما به طور خصوص دعاها و دستوراتی برای درمان بیماریهای جسمی هم داریم.

که مثلا حضرت می فرماید فلان دعا را بخوان تا سردرد تو خوب شود و .... .

 

گروهی اصلا به این ادعیه اعتقادی ندارند. گروه دیگری هم به اشتباه فقط می خواهند به این ادعیه اکتفا کنند و نه چیز دیگر. اما تفکر صحیح کدام یک از این دو گروه است و آیا بجز این دو گروه، قسم دیگری هم می توان یافت که بگوییم تفکر صحیح در این قسم هست؟؟؟

 

در این نوشتار که از بیانات آیه الله جوادی آملی گرفته شده به ببرسی این مساله خواهیم پرداخت.

«رُبَّمَا کانَ الدَّوَاءُ دَاءً وَ الدَّاءُ دَوَاءً» این چنین نیست که همیشه طبیب بتواند تشخیص بدهد؛ گاهی دارویی که طبیب می دهد در اثر تشخیص بد او، درد را اضافه می کند؛ گاهی همان درد باعث می شود که بسیاری از مشکلات دیگر برطرف شود.

 

 بعضی از بزرگان فقهی ما نظیر مهذّب الباریء، در کتاب های فقهی خود رساله هایی می نوشتند که تلفیقی بود از دارو و درمان.

 این رساله ها آن خطوط کلی داروهای گیاهی را ذکر می کردند اما دعا را هم در کنار دارو ذکر می کردند؛ سرّش این است که این هفت حمد خواندن یا دعا کردن حداقل در پنج بخش در درمان بیماری اثر دارد.

 

یک وقت است که دعا، خواندن سوره مبارک حمد یا «وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ» از یک صاحب نفس نظیر وجود مبارک مسیح است که با آن زمان و زبان خود دعا می کردند؛ این معجزه است که «وَ أُبْرِئُ الْأَکمَهَ وَ الْأَبْرَصَ» و مانند آن.

 

 گاهی افراد عادی دعا می کنند؛ دعای افراد عادی در پنج بخش می تواند مؤثر باشد. اوّلین بخش این است که فکر بیمار را هدایت می کنند که به کدام طبیب مراجعه کند؛ از آن جا که اطبّا زیادند رهبری فکر بیمار که به کدام طبیب مراجعه کند، به برکت دعا حل می شود.

 

وقتی به مطب طبیب رفتند، انواع بیماری زیاد است و برای این که طبیب اشتباه نکند و درست تشخیص بدهد، می تواند به برکت این دعا باشد که فکر طبیب را به تشخیص بیماری هدایت کند. داروها هم زیاد است؛ کدام دارو شفابخش است و کدام یک نیست؟ رهبری فکر طبیب به تشخیص داروی معالج، راه سوم است.

اخذ: تبیان

 

گاهی می بینید طبیب می گوید من اشتباه کردم؛ چه چیزی جلوی سهو، نسیان و اشتباه او را می گیرد؟ در بخش چهارم و پنجم هم مربوط به وقتی است که این نسخه را گرفته اند؛ این که به کدام داروخانه بروند؛ داروی تاریخ مصرف گذشته را ندهند؛ این که فکرش به داروخانه امین متدین راهنمایی شود که دارویی که تاریخ گذشته است ندهد و داروی مؤثر را بدهد.

 

 بخش پنجم هم آن پرستاری است که باید درمان کند؛ گاهی او یادش می رود و اشتباهی می کند؛ گاهی دچار غفلت می شود؛ رهبری فکر پرستار در دادن به موقع دارو هم به برکت این دعاست. حداقل در پنج بخش سوره مبارک حمد و امثال آن اثر دارند.

 

این طور نیست که بگوییم فقط طبیب اثر دارد؛ بله طبیب یقیناً جزو علل و عوامل این نظام است. باید به طبیب مراجعه کرد، اما چه چیزی جلوی اشتباه او را می گیرد؟ چه چیزی جلوی اشتباه آن داروفروش را می گیرد؟ دعا در همه این مراحل اثر خاص خود را دارد.

 

فرمود: «وَ رُبَّما نَصَحَ غَیرُ النَّاصِحِ وَ غَشَّ الْمُسْتَنْصَحُ»؛ فرمود شما حرف ها را خوب بررسی کنید! گاهی کسی اهل نصیحت نیست ولی حرفی زده و به سود شماست؛ خب آن حرف را بگیرید.

 

گاهی از کسی نصیحت خواستید ولی او نتوانست یا نخواست راه صحیح را به شما ارائه کند؛ حضرت این را هم به فرزندشان گوشزد می کند. فرمود: «وَ إِیاک و الاتِّکالَ عَلَی الْمُنَی فَإِنَّهَا بَضَائِعُ الْمَوْتَی»؛ در بعضی از نُسخ دارد «بضائع النوکیٰ». به فرزندشان می فرماید زنده به امید باش نه به آرزو.

 

امنیه چیز خوبی نیست؛ اما رجاء چیز خوبی است. فرق آرزو و امید این است اگر باغبانی نهالی را غرس کرد یا کشاورزی خوشه ای را نشا کرد، شیاری آماده ساخت و بذرافشانی کرد، آبیاری نمود و مرزبندی کرد، امید محصول دارد.

 

در چنین مواردی می گویند این فرد، رجا دارد. اما درباره کسی که هیچ کاری نکرده و به انتظار درو نشسته، می گویند آرزوی خام در سر می پرورد. بنابراین بین آرزو و امید خیلی فرق است.

 

 فرمود شما زنده به امید باشید نه آرزو؛ زیرا آرزو سرمایه مرده ها است. دست انسان مرده تهی است؛ چنین کسی می گوید: «یا لیت کذا، یا لیت کذا»، «رَبِّ ارْجِعُونِ»، و مانند این سخان.

 

 فرمود آرزو، سرمایه مرده ها است؛ طبق نسخه های دیگر که «بضائع النوکی» آمده است، منظور سرمایه زن های فرتوت کم خرد است که چنین کسی با آرزو زنده است.

 

 اما امید در صورتی است که انسان، مبادی را فراهم کرده باشد. فرمود: «إِیاک وَ الاتِّکالَ عَلَی الْمُنَی فَإِنَّهَا بَضَائِعُ الْمَوْتَی وَ الْعَقْلُ حِفْظُ التَّجَارِبِ.» امیدواریم خدای سبحان به همه ما توفیق ادراک صحیح این معارف، اعتقاد و باور به آن ها، اخلاق و عمل به آن ها، و نشر آثار و مآثر این معارف را مرحمت فرماید!

 


منابع:

پایگاه آیه الله جوادی آملی

 

یک شنبه 30 بهمن 1390برچسب:, :: 7:21 ::  نويسنده : حمید امامی راد


 

سال با  فناوری نانو

 


امروزه در بسیاری از زمینه ها با استفاده از علم نانو علاوه بر تولید محصولات باکارایی بیشتر در هزینه هایی مانند واردات نیز صرفه جویی شده است. در این مطلب قصد داریم از فناوری نانو به عنوان یکی از بهترین فناوری صحبت کنیم.

فناوری نانو علم دستكاری و بازچینی اتم ها برای ساخت مواد، ابزارها و سیستم های مفید در مقیاس یك میلیاردم متر است به بیانی منظور از مقیاس نانو ابعادی حدود nm 1 تا nm  100 است.

40 سال با  فناوری نانو

به عقیده ما یکی از برترین فناوری های امروز علم نانو است که در این نوشتار به مزایای آن و خلاصه ای از کاربردهای نانو می پردازیم

اولین جرقه فناوری نانو در سال 1959 توسط ریچارد فاینمن زده شد، وی نظریه ای ارائه کرد كه در آینده‌ می‌توان مولكول‌ها و اتم‌ها را به صورت مسقیم دستكاری كرد و در سال 1947 کلمه فناوری نانو برای اولین بار توسط استاد دانشگاه توكیو بیان شد . 

استفاده از خواص ماده در مقیاس نانو، دارای فواید و منافعی است که موجب تحولات اساسی در زندگی انسان می شود. صرفه جوئی در مصرف انرژی، صرفه جویی اقتصادی، صرفه جویی در زمان، تامین محصول بیشتر باهزینه کمتر، افزایش کیفیت محصول و درنتیجه افزایش استانداردهای زندگی، ایجاد زندگی سالم، کاهش وابستگی های اقتصادی به سایر تکنولوژیهای پیشرفته و افزایش درآمدهای ملی از جمله فوایدی است که می توان نام برد. بوسیله نانو می توان از مواد که در حالت عادی ممکن است خاصیت خاصی نداشته باشند و فقط یک ماده معمولی باشند، خاصیتی جدید بوجود آورد.

 

فناوری نانو در صنعت

امکان سنتز مولکول های ساختمانی نانو با اندازه و ترکیب بدقت کنترل شده و سپس چیدن آنها در ساختارهای بزرگتر که دارای خواص و کارکرد منحصر بفرد باشند وجود دارد، این امر انقلابی در مواد و فرایند تولید آنها ایجاد میکند.

محققان قادر به ایجاد ساختارهایی از مواد شده اند که در طبیعت موجود نیست. بعضی از مزایای نانو در ساختمان عبارتست از ساخت مواد سبک تر، قویتر و قابل برنامه ریزی.

کاهش هزینه، عمر کاری از طریق کاهش دفعات نقص فنی، ابزارهای نوین بر پایه اصول معماری جدید، بکارگیری کارخانجات مولکولی یا خوشه ای که مزیت مونتاژ مواد در سطح نانو را دارند.

 

فناوری نانو در الکترونیک

می توان ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات را در حدهزار برابر و حتی بیشتر افزایش داد و همچنین می توان وسایل ابر محاسباتی را به اندازه یک ساعت مچی کاهش داد. اگر ظرفیت نهائی ذخیره اطلاعات به حدود 1TB در هر اینچ مربع برسد، ذخیره سازی 50 عدد DVD در یک هارددیسک به ابعاد یک کارت اعتباری میسر خواهد شد!

 

فناوری نانو در خودرو

در زمینه ساخت خودرو نیز، می توان به ساخت بدنه سبک تر و مقاوم، لاستیک هایی با مقاومت بیشتر در برابر سایش، قطعات موتور با عمر چند برابر، کاهش مصرف سوخت خودرو ، باطری های با انرژی و دوام بالا، حسگرهای چندمنظوره به منظور کنترل فرایندهای مختلف در خودرو و ... اشاره کرد.

اولین جرقه فناوری نانو در سال 1959 توسط ریچارد فاینمن زده شد، وی نظریه ای ارائه کرد كه در آینده‌ می‌توان مولكول‌ها و اتم‌ها را به صورت مسقیم دستكاری كرد و در سال 1947 کلمه فناوری نانو برای اولین بار توسط استاد دانشگاه توكیو بیان شد

فناوری نانو در فضا

طبق نظر دانشمندان NASA، خطر قرار گرفتن در معرض تابش های فضائی مهمترین عامل محدود کننده طول مدت سفرهای فضایی است. طراحان سفینه های فضایی به دنبال روشی هستند که بدنه سفینه های فضایی، در برابر تابشهای فضایی حفاظت کرده و از ذخیره انرژی خوبی هم برخوردار باشند.

یک فضانورد با خروج از میدان مغناطیسی و اتمسفر محافظ زمین، در معرض تابش های یونیزه کننده ای بصورت ذرات اتمی باردار قرار می گیرد که با سرعتی به اندازه سرعت نور حرکت می کند. این ذرات پرانرژی ( HZE ) دارای بار زیادی بوده و بیشترین خطر را برای انسان در فضا ایجاد می کنند. همچنین قرار گرفتن طولانی مدت در برابر این تابشها موجب آسیب دیدن DNA و بروز سرطان می گردد.

از جمله مواد محافظتی که دانشمندان مشغول تحقیق در رابطه با قابلیت آن هستند می توان به 10 Bure  اشاره کرد،  کاربردهای احتمالی این ماده در ماموریت های فضایی و نیز کاربردهای احتمالی نانو لوله های 10  Bure است.

40 سال با  فناوری نانو

در زمینه گرایش مهندسی

نانو تا به امروز بیشترین کاربرد را در زمینه های بهداشت، نساجی و کشاورزی داشته است، در صنایعی نظیر رنگ، اتومبیل، کامپیوتر، شیمی، تصفیه آب و غیره نیز درحال توسعه است. محصولات نساجی حاصل از فناوری نانو در کشورهای آلمان و انگلیس نیز رواج دارند. تولید کفشها و لباسهایی که با حفظ گرمای بدن و تاثیر درگردش خون، باعث کاهش خستگی و راحتی می شوند، پارچه های ضد آب، رنگ های ضد زنگ و .. نیز ازدستاوردهای نانو است.

 

همان طور که در مطالب بالا ذکر شد، فناوری نانو در همه زمینه های زندگی بشر دخیل شده و امور را به سمت استفاده مفیدتر سوق می دهد.

 

 

اخذ: تبیان

 

سه شنبه 25 بهمن 1390برچسب:, :: 11:8 ::  نويسنده : حمید امامی راد

هوش هیجانی (یا هوش احساسی یا هوش عاطفی که با حروف اختصاری EQ نشان داده می‌شود[۲]) بخش مهمی از «هوش» است که شامل توانایی شناخت، درک و تنظیم هیجان‌ها (احساسات) و استفاده از آنها در زندگی است[۳]. اصطلاح هوش اولين بار در سال 1990 روانشناسی بنام سالوی برای بيان کيفيت و درک احساسات افراد، همدردی با احساسات ديگران و توانايی اداره مطلوب خلق و خو به کاربرد. هوش هيجانی از چهار مهارت اصلی تشکيل می شود:1- خودآگاهی: توانايی شناسايی دقيق هيجان های خود و آگاهی از آنها به هنگام توليد. خودآگاهی، کنترل تمايلات خود درنحوه واکنش به اوضاع و افراد مختلف را نيز شامل می شود. فردی که از هوش هيجانی بالايی برخوردار است، نسبت به احساسات خود، آگاهی بی واسطه و بدون وقفه دارد.2- خود مديريتی: يعنی اينکه بتوانيد واکنش های هيجانی خود را در مقابل همه مردم و شرايط مختلف کنترل کنيد. 3- آگاهی اجتماعی: توانايی در تشخيص دقيق هيجانات ديگران و درک اينکه دقيقا چه اتفاقی در حال روی دادن است. اين موضوع اغلب به اين معناست که طرز تفکر و احساسات ديگران را درک می کنيد، حتی زمانی که خودتان همان احساسات يا تفکرات رانداريد و اين همان همدلی است. 4- مديريت رابطه: توانايی در به کارگيری ((آگاهی از هيجانات ديگران)) به منظور موفقيت درکنترل و مديريت تعامل ها، همچنين اين توانايی، ارتباط واضح با شرايط و کنترل موثر تعارض های دشوار را شامل می شود.

اخذ: ویکی پدیا

یک شنبه 23 بهمن 1390برچسب:, :: 11:15 ::  نويسنده : حمید امامی راد

 

 

تمساح، مخوف ترین خزنده

تمساح مخوف ترین و منفور ترین خزنده به شمار می رود.

بعضی از کارشناسان معتقدند کشتار انسان به وسیله ی تمساح ها بیش از مجموع کشتار آن ها به وسیله ی شیر، ببر، پلنگ و مار است.

تمساح، مخوف ترین خزنده

همه ساله در افریقا بیش از هزار نفر به وسیله ی تمساح ها Crocodiles کشته می شوند. این موجودات تنها جانورانی هستند که به ویژه به انسان حمله می کنند.

 البته چنانچه در محیط زندگی آن ها ماهی که غذای معمول آن هاست زیاد باشد این اتفاق رخ نمی دهد.

 



ادامه مطلب ...
یک شنبه 23 بهمن 1390برچسب:, :: 11:2 ::  نويسنده : حمید امامی راد

 

 

١. در مثلث متساوی الساقین دو زاویه مجاور به قاعده با هم برابرند.

 

ویژگی هایی در رابطه با مثلث

 

٢. هر مثلثی که دو زاویه برابر داشته باشد، متساوی الساقین است.

 

 

ویژگی هایی در رابطه با مثلث

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ویژگی هایی در رابطه با مثلث

 

 

٣



ادامه مطلب ...
یک شنبه 23 بهمن 1390برچسب:, :: 10:59 ::  نويسنده : حمید امامی راد

 
لطفاً سخت نگیرید

اشاره

وقتی پای صحبت پدرها و مادرها می نشینیم از اقتدارشان می شنویم که چگونه حرفشان در منزل یکی بود و همه از کوچک و بزرگ، از آن ها حساب می بردند. اما امروزه این روش تربیتی تا حد زیادی منسوخ شده است و الان دیگر فرزندان هستند که بر پدران و مادرانشان فرمانروایی می کنند. اما این که کدامیک از این دو روش مناسب است پرسشی است که روانشناسان باید به آن پاسخ دهند و ما به بررسی آن می پردازیم.

 

بر



ادامه مطلب ...
یک شنبه 23 بهمن 1390برچسب:, :: 10:43 ::  نويسنده : حمید امامی راد

  

رابطه صبحانه و ضریب هوش

نخوردن صبحانه ضریب هوشی كودكان را كاهش می ‌دهد.

 نخوردن صبحانه ضریب هوشی و قدرت یادگیری كودكان و دانش آموزان را كاهش داده و به خستگی زودهنگام آنان منجر می‌شود.

دكتر"مهدی سالك" فوق تخصص غدد می گوید: خوردن صبحانه نقش مهم و اساسی درافزایش قدرت یادگیری، خلاقیت و ابتكار كودكان دارد، بنابراین والدین باید نسبت به صرف صبحانه فرزندان، بیش از دیگر وعده های غذایی دقت كنند.

وی اظهار داشت: كودكان هفت تا هشت ساعت بعد از خوردن شام، در ناشتایی بسر می ‌برند و با صرف صبحانه مغز از قند كافی به عنوان غذا و منبع انرژی استفاده می ‌كند.

سالك افزود: برای این كه كودك و دانش‌آموز اشتهای كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف كنند و شب ها در ساعت معینی بخوابند تا صبح زود بیدار شوند و وقت كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.

رابطه صبحانه و ضریب هوش


ادامه مطلب ...
شنبه 22 بهمن 1390برچسب:, :: 22:21 ::  نويسنده : حمید امامی راد

دراین قسمت برآنیم تا با یک سری آزمایش های جذاب و ساده برای دانش آموزان، آن ها را با دنیای علم و دانش آشنا کنیم.

این سری از آزمایش ها برای دانش آموزان ابتدایی بسیار مناسب می باشد.

 

 

 



ادامه مطلب ...
شنبه 22 بهمن 1390برچسب:, :: 22:7 ::  نويسنده : حمید امامی راد
چرا ماه به دور زین می چرخد؟

 

پس از افتادن سیب روی زمین ایزاک نیوتن، تحقیقات زیادی انجام داد و در پایان نتایج خود را این چنین اعلام کرد.

 

الف) اگر جسمی نیرویی به جسم دیگر وارد کند، جسم دوم نیز حتماً نیرویی به جسم اول وارد می کند، البته این نیرو مساوی و در خلاف جهت نیروی وارده به آن است. (کنش و واکنش)
 
ب) نیروها وقتی بر جسمی وارد می شوند، به آن جسم شتاب می دهند. و برای حفظ حرکت جسم در امتداد خط مستقیم با سرعت ثابت، نیرو فقط باید به اندازه ای باشد که بر اصطکاک غلبه کند.
چرا ماه به دور زین می چرخد؟

 

 

در این جا با ذکر یک مثال به بررسی قانون کنش و واکنش می پردازیم :

اگر به کتابی روی میز نیرو وارد شود، میز نیز به همان مقدار به کتاب نیرو وارد می شود به همین دلیل است که کتاب در جای خود باقی می ماند، نه در میز فرو می رود و نه به طرف بالا حرکت می کند.

 

در این قسمت به بررسی این خواهیم پرداخت که آیا با قوانین نیوتن می توان حرکت اجرام آسمانی را بررسی کرد یا خیر؟!

در آسمان ها، اجسام آسمانی در خلأ حرکت می کنند امّا مسیر آن ها در یک خط مستقیم نمی باشد، مثلا ً ماه در یک مسیر منحنی دور زمین می چرخد؛ این واقعیت با قوانین نیوتن مغایرت ندارد؛ زیرا ماه به حال خود گذاشته نشده است.

ماه همواره به طرف زمین کشیده می شود، در واقع نیروی گرانش زمین ماه را به سمت خود جذب می کند.

 

چرا ماه به دور زین می چرخد؟

 

نیوتن چنین اعلام کرد که چنان چه فرض کنیم نیروی جاذبه ی زمین روی سیب اثر می کند، روی ماه هم تأثیر می گذارد. پس می توانیم چگونگی حرکات ماه را به خوبی توضیح دهیم.

 

خوب است بدانیم که هر جسمی روی زمین به دلیل داشتن جرم، دارای نیروی جاذبه است. مثلاً جاذبه ی خورشید باعث می شود که زمین به دور خورشید در یک مسیر بیضوی حرکت کند.
 

نیوتن هم چنین توانست نشان دهد که مقدار نیروی جاذبه میان دو جسم در جهان، به جرم آن دو جسم و مقدار فاصله ی آن ها از یک دیگر بستگی دارد.

 

یعنی هر چقدر جرم جسمی بیشتر باشد، نیروی جاذبه ی بین آن ها بیشتر می شود و هر چقدر که فاصله ی بین دو جسم بیشتر باشد، نیروی جاذبه کمتر می شود.

 

با این قانون، نیوتن چگونگی حرکت اجسام آسمانی را تقریباً به جزئیات کاملی توضیح داده این قانون نشان داد که چرا زمین، به آرامی به دور محور خود می چرخد که نتیجه نهایی این حرکت شب و روز می باشد.

 

نیوتن اعلام کرد که تصور ارسطو اشتباه است زیرا تنها یک قانون طبیعی بر آسمان ها و زمین وجود دارد و نه دو قانون طبیعی.

چرا ماه به دور زین می چرخد؟

 

در پایان می توان گفت که سه قانون حرکت نیوتن همان طور که افتادن سیب و جهش توپ را توضیح می داد، حرکت دایره وار ماه را نیز روشن می کرد.

بنابراین، نیوتن ثابت کرد که آسمان ها و زمین بخش هایی از یک جهان هستند.

 


 

اخذ: تبیان

صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 ... 12 صفحه بعد

    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید. ظهور آقا امام زمان (عج) و سلامتی و سعادت شما و همه ی مسلمانان جهان آرزوی قلبی من است.
    آخرین مطالب
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان آموزشی مذهبی و آدرس emamirad.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 67
بازدید ماه : 1521
بازدید کل : 17827
تعداد مطالب : 119
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1