آموزشی مذهبی
چهار شنبه 8 آبان 1392برچسب:, :: 8:42 ::  نويسنده : حمید امامی راد
خدا در قیامت از چه کسی عذرخواهی می‌کند؟
 
یکی از اهداف مهم اسلام فقرزدایی و فراخوانی به تلاش برای کسب معاش و پیشرفت‌های اقتصادی است.
خدا در قیامت از چه کسی عذرخواهی می‌کند؟

 وجود فقر و فقیر به عوامل و دلایل زیادی بستگی دارد که برخی از آنها به خود انسان‌ها برمی‌گردد که اهل تلاش و کوشش نیستند، اما به هرحال برخی افراد هستند که با وجود فقر همواره عزت نفس و کرامت خود را حفظ کرده و از هیچ تلاشی برای کسب معاش فروگذاری نمی‌کنند.

امام صادق(ع) در این باره می‌فرمایند: "(در روز قیامت) خداوند، جلّ ثناؤه، همچنان که برادری از برادرش پوزش می‏‌خواهد، از بنده مؤمن نیازمند خود در دنیا، عذر می‏‌خواهد و می‏‌فرماید: به عزّت و جلالم سوگند که من تو را در دنیا از سر خواریت نزد من، محتاج نکردم. اکنون این سرپوش را بردار و ببین به جای دنیا به تو چه داده‏‌ام. او سرپوش را بردارد و گوید: با این عوضی که به من دادی مرا چه زیان اگر آنچه را در دنیا از من گرفتی۱".

البته امام صادق(ع) در روایتی دیگر فرمودند: "دشوارترین و پر زحمت‏‌ترین کارها، پوشیده داشتن فقراست۲".

مولای متقیان حضرت علی(ع) نیز می‌فرمایند: "خویشتنداری (و مناعت طبع) زیور فقر است۳".

منابع روایات:

۱- الکافی: ۲ / ۲۶۴ / ۱۸ منتخب میزان‌الحکمة: ۴۵۲
۲- بحارالأنوار: ۷۸ / ۲۴۹ / ۸۷ منتخب میزان‌الحکمة: ۴۵۲
۳- نهج‌البلاغة: الحکمة ۶۸ منتخب میزان‌الحکمة:452

اخذ: افکار نیوز

چهار شنبه 8 آبان 1392برچسب:, :: 8:38 ::  نويسنده : حمید امامی راد
سایبان مومن در قیامت چیست؟
 
صدقه و بخشش سبب فضیلت و ارزش بیشتر اعمال انسان می‌شود، چرا که انسان را در زندگی به یاد ضعفا و فقرا و بینوایان می‌اندازد.
سایبان مومن در قیامت چیست؟

یکی از آموزه‌های دستوری قرآن، صدقه است. در بسیاری از روایات، بخشش، سخاوتمندی و صدقه دادن با دو اثر جذب منفعت و دفع بلا مورد تاکید قرار گرفته است. از این رو صدقه دادن در هر روز به ویژه برای دفع بلا و رفع گرفتاری‌ها به عنوان مستحب معرفی شده و از مومنان خواسته شده تا با صدقه دادن خود را بیمه کنند.

پیامبر خدا (ص) در حدیثی درباره ارزش این عمل فرمودند: "سرزمین قیامت تماما آتش است، مگر سایه مؤمن؛ زیرا که صدقه او بر سرش سایه می‏‌افکند ۱".

امام صادق (ع) نیز در حدیثی این چنین می‌فرمایند: "بخشنده، بخشنده نباشد مگر آن گاه که سه خصلت داشته باشد: در توانگری و تنگدستی مال خویش را ببخشد، آن را به کسی که مستحقّ است ببخشد و تشکّری که در برابر خوبی خود به کسی دریافت می‏‌کند بیشتر و ارزشمندتر از آن چیزی بداند که به او داده‏ است۲".

همچنین امام علی (ع) اسوه و الگوی سخاوتمندان در این باره فرمودند: "صدقه، سپری است در برابر آتش (جهنّم) ۳".

منابع روایات:

۱- الکافی: ۴ / ۳ / ۶ منتخب میزان‌الحکمة: ۵۶۸
۲- بحارالأنوار: ۷۸ / ۲۳۱ / ۲۷ منتخب میزان‌الحکمة: ۱۲۲
۳- وسائل الشیعه: ۶ / ۲۵۸ / ۱۷ منتخب میزان‌الحکمة:318

اخذ: شهر خبر-افکار نیوز

چهار شنبه 8 آبان 1392برچسب:, :: 8:30 ::  نويسنده : حمید امامی راد

اعمال روز مشهور به مباهله

قدس آنلاین- آمنه مستقیمی: هیأت نجران با دیدن همراهان پیامبر (ص) و جدیّت آن حضرت (ص) در این میدان، از انجام مباهله منصرف شدند.

به گزارش قدس آنلاین، بیست و چهارمین روز از ذی الحجه در تقویم هجری مباهله نام دارد چراکه بنابر نقل تاریخ سال های آخر عمر شریف رسول اکرم (ص) (بنابر مشهور در سال دهم هجرت) هیأتی از نصارای نجران به مدینه آمدند و با حضور در مسجد آن حضرت (ص) به بحث و گفتگو با ایشان پرداختند و با آنکه حق برای آنها روشن شده بود، از روی لجاجت و عناد حاضر به پذیرش حق نشدند. از این رو پیغمبر اکرم (ص) مأمور شدند تا به آنها پیشنهاد مباهله دهند. بدین گونه که پیامبر (ص) و رئیس هیأت نجران، عزیزترین افراد خود را از میان فرزندان و زنان و از میان مردها کسانی که به منزله جانشان هستند گرد هم آورند و در مقابل هم قرار گیرند. آنگاه هر دو گروه شروع به نفرین کنند و لعنت خدا را بر دروغ گویان قرار دهند. هیأت نصارای نجران، نخست مباهله را پذیرفت. پیغمبر اکرم (ص) برای این امر خطیر و پر مخاطره از میان مردها فقط علی بن ابی طالب (ع)، از میان زنان تنها فاطمه زهرا (س) و از میان فرزندان فقط حسن و حسین علیهم السلام را انتخاب کرد و پا در میدان مباهله گذاشت.
هیأت نجران با دیدن همراهان پیامبر (ص) و جدیّت آن حضرت (ص) در این میدان، از انجام مباهله منصرف شدند.
پس از آن حضرت (ص) فرمودند: اسلام بیاورند، قبول نکردند، حضرت (ص) فرمودند: آماده جنگ باشند، گفتند قدرت این کار را ندارند ولی حاضرند جزیه را بپردازند.
پیامبر (ص) به امیرالمومنین (ع) فرمودند: "شرایط ذمه و مقدار آن را به آنها بگویید".
علاوه بر این، در این روز، امیرالمومنین (ع) در مسجد پیامبر (ص) انگشتر خود را در حالت رکوع بع سائل بخشیدند و آیه مبارکه إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُمْ رَاکِعُونَ؛ در شان حضرت (ع) نازل شد.
همچنین، در این روز سوره هل اتی در شان امیرالمومنین (ع)، حضرت زهرا (س) و امامان حسن و حسین علیهماالسلام نازل شده است. این مهم بعد از سه روز روزه آنان و اعطای افطارشان به مسکین و یتیم و اسیر بود که آن طعام بهشتی نازل شد. بنابر نقلی روز 25 ذیا لجه سوره مبارکه نازل شد.
از این رو برای این روز اعمالی بیان شده است که در ذیل به آنها اشاره می شود:
نخست: غسل

دوّم: روزه
سوّم: دو رکعت نماز و آن مثل روز عید غدیر است در وقت و کیفیّت و ثواب و آیة الکرسى که در نماز مباهله است تا هُمْ فیها خالِدُونَ است.
چهارم: خواندن دعاى مباهله که شبیه به دعاى سحرهاى ماه رمضان است و شیخ و سیّد هر دو نقل کرده اند لکن مابین روایات آن دو بزرگوار اختلاف کثیر است و من اختیار مى کنم روایت شیخ را در مصباح فرموده دعاء روز مباهله روایت شده با فضیلت آن از حضرت صادق (ع) می گویی:
اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ مِنْ بَهاَّئِکَ بِاَبْهاهُ وَکُلُّ بَهاَّئِکَ بَهِىُّ ...

منابع:

1-تقویم شیعه

2-مفاتیح الجنان

طب الرضا(ع)

توصیه های پرشکی امام رضا علیه السلام درباره عسل درمانی

 عسل یکی از معجزات طبیعت است که خداوند به بشر هدیه داده است. امروزه از عسل در درمان بسیاری از ناراحتی ها از جمله بیماریهای قلبی، بهبود سیستم ایمنی، سوء هاضمه، عفونتهای پوستی، کاهش وزن و ... استفاده می شود.

عسل را باید در زمره غذاها دانست . خداوند در قرآن و در سوره نحل آن را بعنوان ماده شفابخش برای انسانها معرفی نموده است: «فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ»؛«خوردن عسل برای مردم شفاء است».(1) پیامبر اکرم (ص) هم درباره این ماده حیاتبخش فرموده اند: «لم یستشف المریض بمثل شربة العسل»؛ «هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفاء پیدا نمی‌کند.»(2)
برای استفاده بهینه از آثار و فواید عسل شناخت عسل خوب و بد اهمیت زیادی دارد. امام رضا(ع) در مورد عسل های زیان آور هشدار داده و می فرماید: واعلم ان للعسل دلایل یعرف بها نفعه من ضره و ذلک ان منه شیئاً اذا ادرکه الشم عطش ، ومنه شی ء یسکرو له عند الذوق جراقه شدیده فهذه الانواع من العسل قانله؛ بدان ای امیرالمؤمنین که برای شناخت عسل مفید از مضر نشانه هایی است ، بعضی از عسلها هستند که وقتی بویشان به مشام انسان برسد عطسه می زند، بعضی از عسلها سکر آوردند و مزه بسیار تند و سوزنده ای دارند، این نوع عسلها کشنده اند.(3)
امام رضا علیه السلام در بیانی دیگر عسل را شفای دردها و بیماریها دانسته اند. عن الرضا (ع) عن آبائه عن رسول الله (ص): قال ان یکن فی شیئی شفاء ففی شرطه حجام اوشربه عسل. از امام الرضا (ع) از پدرانش از پیامبر (ص) نقل شد که فرمود: اگر در چیزی شفا باشد در حجامت و نوشیدن عسل است.(4)
در روایتی از امام رضا علیه السلام از اهمیت عسل سخن به میان آمده است. عن الرضا (ع) عن آبائه عن رسول الله (ص) قال: لا تردوا شربه العسل علی من اتاکم بها. از امام الرضا (ع) از پدرانش از پیامبر (ص) نقل شد که فرمودند: به هر کس از شما که عسل تعارف کردند رد نکند.( بگیرد و بنوشد).(5)
امام رضا علیه السلام در جایی دیگر عسل را راه درمان و پیشگیری از سرماخوردگی معرفی کرده اند. آن حضرت می فرماید: هر که می خواهد در همه ی زمستان از سرماخوردگی دور بماند ، هر روز ، سه لقمه شهد (عسل) بخورد.(6)
و در روایتی دیگر آن را درمان دردها برشمرده اند. عن الامام الرضا علیه السلام : پیامبراکرم صل الله علیه و آله و سلم فرمودند : خداوند برکت را در عسل قرار داده است . درمان دردها ، در آن است و هفتاد پیامبر دوام سودمندی آن را از خداوند خواسته اند .(7)
در حدیثی دیگر به نقل ار امام کاظم علیه السلام درباره خواص درمانی عسل فرمودند: در عسل ، درمان هر دردی است ، هر کس ناشتا یک انگشت از آن را بلیسد ، این عسل بلغم را پایان می دهد ، صفرا را فرو می نشاند ، تلخه ی سیاه ( زرداب) را مانع می شود ، ذهن را صفا می بخشد و اگر که همراه با کندر خورده شود ، حافظه را نکو می سازد.(8)
امام رضا علیه السلام در روایتی دیگر عسل را مایه تقویت حافظه برشمرده می فرماید: سه چیز حافظه را زیاد می کند و بلغم را از بین می برد ، قرائت قرآن ، عسل و کندر.(9)

پانوشتها:
1 . نحل / 69.
2 . بحارالانوار، علامه مجلسی، موسسه الرضا، بیروت، ج 66، ص 292
3. بحارالانوار، ج59 ، ص 324.
4. طب الرضا(ع) ، ص 255.
5. اخبار و آثار حضرت امام رضا علیه السلام صفحه 724
6. طب الامام الرضا علیه السلام ، صفحه 37
7. مکارم الاخلاق جلد 1 صفحه 359 حدیث 1173
8. الفقه المنسوب للامام الرضا علیه السلام ، صفحه 346
9. اخبار و آثار حضرت امام رضا علیه السلام صفحه 724

  اخذ: قدس آنلاین

چهار شنبه 8 آبان 1392برچسب:, :: 8:25 ::  نويسنده : حمید امامی راد

بخشش 60 گناه با یک لیوان آب

قدس آنلاین:در اسلام بر حقوق همسران و احترام متقابل یکدیگر تاکید فراوانی شده است.

داشتن حسن خلق در منزل ،سخت نگرفتن بر اهل و عیال و تکریم زنان از جمله حقوقی است که  مرد خانواده باید نسبت به رعایت آن حساس باشد.از سوی دیگر  به زنان نیز در خصوص احترام به شوهر  دستوراتی واردشده و جالب آنکه هر دستوری نیز به زیور پاداش اخروی آراسته شده تا در کنار کاری که انجام می شود افراد ،با نیت و قصد قربت از پاداش های اخروی آن بهره مند گردند.

روایت جالب زیر که از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله وسلم وارد شده تنها در خصوص یک کار جزئی مطرح می باشد.

ایشان می فرمایند:

هیچ زنی نیست که به شوهرش (یک لیوان )آب بدهد مگر اینکه برای او بهتر است از یکسال که روزها را روزه بگیرد و شبها را (به عبادت و بندگی )شب زنده داری کند،و خداوند به ازاء هر (لیوان) آبی که به شوهرش می دهد یک شهر در بهشت بنا می کند و شصت گناه او را می بخشد

ارشادالقلوب ج1 ص 175

شنبه 7 ارديبهشت 1392برچسب:, :: 7:55 ::  نويسنده : حمید امامی راد


از ساخت خانه بر روی سکوی نفت تا شهرکی از زباله همه از عجیب ترین نمونه های خانه سازی در دنیا هستند که هنوز انسان ها در آن زندگی می کنند.
داشتن خانه ای خوب و مطمئن آرزوی هر خانواده ای بوده است. عده ای برای آنکه به این آرزو جامه عمل بپوشانند از ایده های جالب استفاده می کنند. این افراد با استفاده از مواد اولیه در مکان های عجیب شروع به خانه سازی می کنند.

** سکوی موشک


انگلستان در دوره جنگ جهانی دوم سکوهای مختلفی را در دریای شمال ساخت تا بر روی آن ها توپ های را برای مقابله با حمله های احتمالی آلمان ها تصب کند. بسیاری از این سکوها از نابد شدند و یکی از آن ها که سالم مانده بود تا سال 1967 خالی ماند تا اینکه فردی به نام "پدی روی" وارد انجا شد. او خانه اش را در این سکو برپاکرد همچنین این منطقه را به عنوان یک مرکز رادیویی دریایی استفاده می کرد. او پس از مدتی اعلام کرد حکومت مستقلی دارد و نام کشورش را "سیلند" نهاد او حتی برای کشورش پاسپورت، تیم ورزشی و ... ساخته است.

** دیواره کوه


شاید پیدا کردن محلی برای آرامش در دنیا شلوغ امروزی کاری بسیار سخت باشد اما مطمئنا برای 1500 سال پیش این مورد خیلی هم سخت نبوده است اما چینی های باستان در شهر "ژوان کونگ سی" در دیواره کوه های سنگی معبد خود را ساخته اند. این معبد هیچ محافظی ندارد و تنها به دیواره کوه چسبیده است.



ادامه مطلب ...
شنبه 7 ارديبهشت 1392برچسب:, :: 7:51 ::  نويسنده : حمید امامی راد

محبت کردن به کودک ، باعث لوس شدنش نمي شود ، آنچه کودک را لوس بار مي آورد انجام رفتارهاي دوگانه والدين و تن دادن به خواسته هاي غير منطقي اش است،
این روزها اکثر پدر و مادرها به جایی رسیده اند که در جدال بین خواسته های خود و فرزندان، این فرزندان آنها هستند که پیروز می شوند. با این حال هنوز بسیاری از والدین، مهارت های کنترل مناسب این شرایط را نیاموخته اند.در این گزارش قصد داریم با ارائه  3 نمونه از این رفتارها، نحوه برخورد والدین با آنها را آموزش دهیم:

1- پسرم يک و نيم ساله است و نسبت به بچه هاي ديگر خيلي حسادت مي کند. گاهي آن ها را کتک مي زند.

2- دختري 2 ساله دارم. هرچه مي خواهد بايد برايش فراهم شود. در غير اين صورت به شدت گريه مى کند ما هم به اجبار خواسته او را فراهم مى کنيم.

3- من يک پسر3 ساله دارم. اصلا نمي داند با هم سن خودش چطوري بازي کند. خيلي خشن برخورد مي کند. اگر



ادامه مطلب ...
سه شنبه 22 اسفند 1391برچسب:, :: 7:44 ::  نويسنده : حمید امامی راد

 


درک حضور قلب و دستیابی به خلوص نیّت در عبادات، تنها با تلاش فردی میسّر نیست، بلکه تا توفیق و عنایت ویژه خداوند همراه انسان نباشد، نمی‌تواند این درجات و مقامات را تحصیل کند. معلم اخلاق انسان باید خدای سبحان باشد. کسب حضور قلب و داشتن خلوص، توفیقی از جانب خداوند متعال است که با مقدّمه ‌چینی انسان، فراهم می‌شود.


حضور

به عبارت دیگر تا وقتی لیاقت و زمینه مناسبی در دل انسان برای درک عنایات خاص الهی نباشد، از درک آن عنایات محروم می‌ماند. انسان بی‌لیاقت، نظیر چراغ سوخته‌ای است که با وجود ارسال برق از نیروگاه، قادر به روشنایی نیست.

بسیاری از اوقات دیده می‌شود کسی چهل‌ یا پنجاه سال عالم و عامل بوده، امّا ناگهان از مسیر حق منحرف می‌شود. در اثر رفیق بد، نشست و برخاست با افراد ناپاک یا به دلیل اینکه مواظب زبان یا غذا یا نگاهش نبوده، خداوند متعال به او خذلان داده است. مصادیق این مسائل، در تاریخ و روایات فراوان ذکر شده است. به تجربه نیز اثبات شده که گاهی یک غذای حرام، انسان را منحرف می‌کند و به سقوط می‌‌کشاند، آن هم چه انجراف و سقوطی!

 

پرهیز خالصانه از غذای شبهه ناک در سیره علما


     



ادامه مطلب ...
سه شنبه 22 اسفند 1391برچسب:, :: 7:41 ::  نويسنده : حمید امامی راد

 


دنیا بر دو قسم است: دنیای ممدوح و دنیای مذموم. هرگاه انسان‏ از دنیا و مواهب موجود در آن در راه رضای خدای سبحان و قرب به او استفاده نماید، به این دنیا، دنیای ممدوح گفته می‏شود. مثل تجارت، زراعت‏و صناعتی که مقصود از آن تأمین نیازهای خانواده برای اطاعت امر خدا وصرف آنها در مصارف خیریه و کمک به محتاجان و بی‏نیازی از مردم باشد.
عبادت

هم دنیا در حقیقت، رویایی بیش نیست و عالم بیداری در آخرت است، هم اغلب انسان‌ها در دنیا خوابند و چون بمیرند، بیدار می‌شوند. معیار سعادت و خوشبختی در آخرت است که حیات واقعی آنجا است، نه در دنیا که به خواب شبیه‌تر است. امام حسین علیه‌السلام، تلخ و شیرین دنیا را خواب، و بیداری حقیقی را در آخرت می‌داند و فوز و رستگاری یا شقاوت و تیره‌بختی را نسبت به آخرت حساب می‌کند: «انَّ الدُّنیا حُلوُها و مُرُّها حُلُمُ و الاِنتِباهُ فی الاخرةِ والفائِزُ مَن فازَ فیها و الشَّقیُّ مَن شَقی فیها.»( موسوعة کلمات الامام الحسین، ص 398)




ادامه مطلب ...
سه شنبه 22 اسفند 1391برچسب:, :: 7:40 ::  نويسنده : حمید امامی راد

 


در دنیای شلوغ این روزها، در نگاه برخی پیدا کردن مسیری که به خورشید منتهی می شود، سخت و طولانی است. در این نوشتار خطبه های 81، 83 و حکمت 439 نهج البلاغه مورد بررسی خواهد گرفت.


نهج البلاغه

از لا به لای تمام پند و اندرزها، به دنبال راهی هستیم که خود را به مقصد برسانیم مقصدی که جایگاه مطمئنی برای ابدیت باشد اما در پیدا کردن راه، همواره دچار خطا و اشتباه، راه های بی راهی را بر می گزینیم.

در طول زندگی شاید دیده باشیم کسانی را که لباس های نه ساده بلکه کهنه، پاره و کثیف می پوشند گوشه گیری و زندگی در خلوتگهی را تنها توشه ی رستگاری خود می دانند و گاهی به اشتباه نام زاهد را برآن ها می گذارانیم فکر می کنیم که تنها پوشیدن لباس کهنه و پاره و ترک اجتماع کردن همان چیزی است که اسلام از ما می خواهد؛ در حالی که این طریقه  زاهدان نیست و اسلام هرگز پیروانش را به این طریقه دعوت نکرده است.

حضرت امیر (علیه السلام) در خطبه 81 نهج البلاغه در سخنی کوتاه و فشرده و در عین حال پر محتوا حقیقت زهد را اینگونه آشکار می کنند.




ادامه مطلب ...
    درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید. ظهور آقا امام زمان (عج) و سلامتی و سعادت شما و همه ی مسلمانان جهان آرزوی قلبی من است.
    آخرین مطالب
    پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان آموزشی مذهبی و آدرس emamirad.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 5
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 56
بازدید ماه : 1510
بازدید کل : 17816
تعداد مطالب : 119
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1